Giftige punten

G

Ik ben naakt, glibberig en lig op tafel. Hij houdt mijn voeten vast. Al zeker 5 minuten liggen mijn linker-en rechterwreef in zijn handen. Heel licht, alsof het breekbare beeldjes zijn die hij met zorg bestudeert. Totdat hij met zijn duimen keihard op een spiertje onder mijn voeten duwt. Het observeren is kennelijk afgelopen. Ik schop zijn handen weg. ‘Dat dacht ik al lieverd, het zijn je nieren.’ Mijn nieren? Ik heb maar een paar jaar biologieles gehad, maar ben er vrij zeker van dat mijn nieren ergens anders zitten.

Toen ik een afspraak maakte bij een massagesalon op de Heemraadssingel had ik een concreet doel: iemand wat laten duwen op mijn rug en een beetje verwend worden. Periodiek onderhoud. Bij het boeken kon ik alleen voor een Intuïtieve massage kiezen. Ik had geen idee wat dat betekende, maar vond het prima. Want wie een full body kraak- en knijpsessie in Indonesië overleeft, kan alles aan. Dacht ik.

Een intuïtieve massage is een combinatie van massage en meditatie. Er is niet alleen aandacht voor lichamelijke zaken maar ook voor de hersenen. Want emoties worden niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk ervaren. I know, wij meisjes rond de dertig kunnen prima piekeren, maar dat ik giftige punten in mijn bovenbenen had wist ik nog niet. Om precies te zijn daar waar mijn bovenbeenspieren onder mijn knieholte bij elkaar komen.

Ik was van slag. Vanaf het moment dat hij op mijn knooppunten duwde druppelden mijn tranen door het gat in de hoofdsteun op de grond. Omdat ik mijn handen langs mijn lichaam moest houden, kon ik ook de snotjes niet opvangen. Toen hij bij een diepe uitademing mijn schouders kraakte was ik niet in staat mijn snikken in te houden. Ik begreep het niet, maar was ontroerd, voelde me blij en had kippenvel. Toen hij een paar minuten heel licht mijn handen vasthield dacht ik zelfs aan mijn nieren, en aan hoe veel ik van ze hield.

Na nog wat hete stenen, infraroodlampen en natte handdoeken zit ik gedesoriënteerd op de fiets terug naar huis. Mijn periodiek onderhoud heeft er een dimensie bij.

Over de auteur

1 reactie

Door Carolien

Recente verhalen

Categorieën

Recente reacties

Archief