Gezocht: oud en nieuw feest

G

Het is de hoogste tijd om na te denken. Over oud en nieuw. Dit evenement moet worden gevierd met de leukste vrienden, met de beste muziek en op de tofste locatie. Het heeft dan ook weinig kans van slagen. Mijn lief doet het dit jaar in Berlijn, op een feest van 6 uur ’s middags tot 6 uur ’s middags. Ik ben dus op mezelf aangewezen. Prettig, als alles mogelijk is?

Er was eens een oud en nieuw op een boot in de Maas. Vanaf hier konden we de brug goed zien. We dansten dronken op de deining van de rivier. Maar tegen de tijd dat het aftellen begon, waren de ramen van de boot beslagen. In plaats van mooie waaiers, boeketten en fonteinen, konden we alleen ons eigen zweet naar beneden zien druppelen. Daarachter flarden van wat het meest spectaculaire vuurwerk van Nederland zou moeten zijn.

Toen was er een feest náást de Maas, waar men op de Boompjes streed om het beste zicht op de DJ, die dan weer op een boot stond. Na vier rondjes moest heel Rotterdam plassen. Voor mannen was er een aluminium goot, van vrouwen werd creativiteit verwacht. De auto die tussen mij en de rest van de Rotterdammers in stond bood beschutting, maar reed weg op het moment dat ik mijn broek weer omhoogtrok. Zijn oud en nieuw was in ieder geval leuk.

Ook weken we een keer uit naar een buitenwijk van Parijs. Heerlijk anoniem, met maar een handjevol bekenden. We dansten op Franstalige techno, Franstalige Hiphop en uiteindelijk Franstalige chansons. We zongen alles mee: zij in het Frans, wij in een soort vrije vorm van vocalen. Hoe ernstiger de gezichtsuitdrukking, hoe meer geloofwaardig. Tomber la chemise kende ik! Maar ik was vergeten dat hierbij iedereen daadwerkelijk zijn t-shirt moest uittrekken. Op een of andere manier kwamen we weer thuis.

Oud en nieuw zal wel altijd gepaard gaan met hoge verwachtingen, mensenmassa’s of sanitaire uitdagingen. Toch was vorig jaar uitzonderlijk. Toen men in Nederland de oliebollen nog in het vet had liggen, stonden wij al te dansen. Op een eiland, op tropische cocktails en op onze slippers. In de haven van Sydney zagen we de zon in de zee zakken. Het Opera House en de Harbour Bridge werden lange schaduwen over de talloze dobberende boten. Er waren geen verwachtingen, maar er was vuurwerk, muziek en romantiek.

Lieve lezer, ik hou me aanbevolen voor een leuk feestje. Ik ben geen veeleisend type, maar zoiets als vorig jaar lijkt me wel leuk.

Over de auteur

Reageer

Door Carolien

Recente verhalen

Categorieën

Recente reacties

Archief